En bro som är fackverk är ju då också Québec Bridge. Den ser inte riktigt ut som vår men som sagt det är ju ett fackverk.
Ungefär såhär har vi byggt upp den, dock är detta en kraftledningsstolpe, men det själva fackverket i sig är rätt likt. Den svaga punkten på vår bro skulle jag tro vara i mitten någonstans, eftersom vi använder oss utav fackverk så är det inte så mycket tyngd på just ett ställe... Är inte riktigt klara med det ännu, men troligtvis där.. Eller också där bron börjar. Vi har ändrat och flyttat för att den ska bli bättre. Vi gjorde stolparna ännu starkare med fyrkantiga pinnar som håller det samman bättre, men vad vi mer gör åt det svaga punkterna återstår att se när vi kommit längre på bron.
Olika påkörningar och yttre krafter som kan påverka vår bro.. Vinden olika sorters nederbörd, väderfenomen och liknande. Nu är ju våran gjord av glasspinnar och liknande så den ska inte klara av dessa grejer, men en påfrestning kommer vara 3 kilo eller något som den var tvungen att klara.
Vårat brospann är ca 30 cm långt, har inte riktigt skissen framför mig, men vad jag har på minnet så är det runt 30 iallafall.
Vi har testat att sätta en vattenkanna på den, som vägde runt 2-4 kilo vilket den klarade. Det är ju bra, men vi såg tydligt den svaga punkten i mitten, och där ska vi sätta balkar eller ja, träpinnar undertill som ska ge stöd, och gör att inte själva brospannet böjer sig på mitten.
Här ser ni hur det blir när man ställer något på den utan att vi stärkt den svaga punkten. Det håller, men på gränsen till att den bryter.
Om man sätter två balkar undertill som stöder precis på mitten så håller den mycket bättre. Vi ska också anpassa dom så dom sitter bra, rakt och hållbart.